Set Bersalin Shaklee..anda tak perlukan jamu lagi..


Runsing ketika berpantang..Tak nak mkn jamu?? Effect penyusuan bayi anda?Anak cirit-birit akibat jamu.. Jangan risau anda masih boleh menjaga dan memulihkan badan selepas bersalin dengan vitamin/supplement shaklee..

SET BERSALIN SHAKLEE..
KHAS UNTUK IBU BERPANTANG/BERSALIN....

BERMINAT BOLEH HUBUNGI UNTUK KETERANGAN LANJUT:

Rohaida Bt Ahmad Azra'ai  
 ♥ Shaklee Independent Distributor  ID No : 886741    
 ♥ Contact No  :016 5210225  
 ♥ Emel : aaisyahealthnbeauty@yahoo.com
              momsnbabydream@yahoo.com  
 ♥ Blog: aaisyahealthnbeauty.blogspot.com


DENGAN PENAMBAHAN ZINC COMPLEX BERSAMA-SAMA VITALEA, VITAMIN C DAN B COMPLEX, IA DAPAT MEMBANTU TEMPOH BERPANTANG YANG SEMPURNA..

Apakah keperluan dan kepentingan setiap vitamin ini?

Vitalea with iron formula

Untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex

Paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan hormon. Uniknya vitamin b shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release

Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Juga boleh diambil bersama..Supplements tambahan lain yang boleh diambil ialah:

 ESP@Protein: memberi tenaga, mencantikkan kulit , membina otot2, melancarkan penghasilan susu dan membantu menguruskan badan kerana protein memberikan rasa kenyang yang lebih lama.

Ostematrix@Kalsium Magnesium: tidur lebiih lena dan segar bila bangun serta mengatasi masal sembelit.

Lecithin: Juga mengatasi masalah sukar untuk membuang kerana ia melembutkan najis disamping membantu menguruskan badan kerana bertindak sebagai pemecah lemak.

Credit to : ladysara84
T

No comments:

Post a Comment