OMEGA GUARD MAMPU MENGURANGKAN SAKIT SENDI, GOUT DAN ARTHRITIS

Salam sejahtera uolss...

Meh nak cerita sikit kaitan omega 3 dan sakit sendi.
Sempena promo Omega Guard bulan ni kan.Mestilah nak promote giler,sebab tersangat la murah berbanding harga biasa rugi woo tak grab bulan ni..

Ok berbalik pada cite kita tadi ek..kebanyakkan orang2 yang bermasalah gout dan arthritis mesti berkait dengan sakit sendi yang amat sangat sehingga sukar untuk berjalan dan melakukan aktiviti seharian. Untuk membantu mengatasi masalah sakit sendi OMEGA GUARD telah terbukti berkesan mengurangkan sakit sendi. OMEGA GUARD shaklee kaya dengan minyak ikan omega 3.

Omega 3 ada banyak sangat manfaat untuk kesihatan selain baik untuk otak, tulang, hati, berat badan, jantung, peredaran darah, malah ianya juga terbukti berkesan mampu  mengubati penyakit radang sendi @ arthritis, gout dan stroke.




Apa kaitan Omega 3 dengan fungsi sendi?

Omega 3 mengandungi asid lemak perlu (EFA- essentials fatty acid) seperti EPA dan DHA. EPA dan DHA adalah blok binaan yang tubuh kita perlukan untuk menghasilkan resolvins.

Resolvins bekerja dalam darah untuk menghasilkan protein yang mempunyai komponen anti-radang dan mengurangkan kesan pembengkakan.

Tubuh kita TIDAK BOLEH menghasilkan sendiri resolvins dan ia HANYA boleh didapati melalui pemakanan sama ada makanan kaya Omega 3 atau suplemen.

Banyak kajian khususnya dari Universiti luar negara contohnya Universiti Bristol yang menemui pesakit osteoarthtritis yang mengamalkan Omega 3 dapat mengurangkan kesakitan. Ini kerana, Omega 3 memperlahankan kehilangan kolagen, iaitu sejenis protein yang bertanggungjawab kepada kesihatan tisu penghubung (kartilaj/ tulang rawan). Apabila kartilaj ini berkurang, tulang akan bergesel bersama dan menyebabkan kesakitan.

Paras asid lemak Omega 3 ini akan melarut dalam tisu rawan, oleh itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.

Sumber Omega 3 yang biasa didapati?

Ikan lautan sejuk (seperti tuna, salmon, hering, makerel, sardin dsb), flaxseed, kekacang seperti walnut, biji labu, dan sayuran hijau seperti brokoli dan bayam.

Omega Guard Shaklee

Bersumberkan ikan lautan sejuk. Minyak ikan yang terbaik yang mengandungi EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi asid lemak perlu. Ia tiga kali lebih tumpat dari minyak hati ikan (biasa dikenali sebagai liver oil), paling tulen di dunia dengan gred farmaseutikal.

Dapatkan juga Omega Guard di dalam set penjagaan sendi dan tulang dengan gabungan Advanced Joint Health Tablet (AJHT) dan Ostematrix Shaklee yang terbaik!

Sempena promosi Disember 2013 ini, dapatkan Omega Guard dengan tawaran harga kebaboom dari saya!

OFFER DISEMBER 2013

BUY 6 free 1 ( Free membership, free postage, free cash rebate lagi) leh simpan wat stok
BUY 2 Super Jimat(Free postage)
BUY 1 pun jimat jugak..

Jom hubungi sekarang..

Rohaida
016.5210225
Shaklee Independent Distributor
Fb Page : Natural Vita's Shoppe



ANAK ANDA SERING DEMAM, BATUK DAN SELSEMA???



Musim2 hujan ni..anak-anak mudah dijangkiti demam ,selsema dan batuk.

waaaa kalo bab-bab ni yang malas ni..anak ni bila tak sihat mula la merenget, tak tido malamkan..tambah pula bab makan ubat ni susah sikit nak bagi pada anak kadangkala sampai berguling tak nak..lagipun tak mahu anak terlalu bergantung pada ubatkan...

So,alternatif yang paling selamat adalah dengan beri makan supplemen OMEGA GUARD dan vitamin C shaklee..

Saya nak share cikit Testimoni kali ini yang membuktikan omega Guard adalah yg terbaik dan kaedah semulajadi serta selamat untuk anak anda.

Tahukah anda apa kelebihan omega untuk kanak-kanak???

✔ Membantu perkembangan tumbesaran Otak dan IQ kanak-kanak
✔ Berfungsi mencairkan kahak dan selsema
✔ Membantu masalah Asthma
✔ Menguatkan imun kanak-kanak

Ape tunggu lagi..pm saya sekarang!!!

Nak letgo harga runtuh ni!!!!!

"HOT DEAL TWIN PACK" OMEGA GUARD

Jangan tunggu lagi..

Hubungi SEKARANG

~Aida~
016.5210225
Shaklee ID 886741
www.aaisyahealthnbeauty.blogspot.com

Ingin susu meriah?? Suplemen Bantu Banyakkan Susu dan Dapat Bentuk Badan Anda Kembali





Makin HOT Set Penyusuan Shaklee sekarang, dah masuk ke dalam list MUST HAVE ITEM bagi ibu-ibu yang baru melahirkan dan mahu menyusukan anak. Pelbagai Set Penyusuan Shaklee yang ditawarkan, semuanya bergantung pada budget2 ibu sendiri.

Bukan saja 'breast' penuh dengan susu,, malahan susu akan menjadi lebih pekat kerana penuh dengan khasiat dan vitamin. Lagi yang menariknya tentang set yang HOT ini ibu sendiri menjadi lebih sihat dan bertenaga. Tiada masalah sakit-sakit badan untuk bangun berkali-kali menyusukan anak, mengepam di tempat kerja juga melaksanakan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri.

Alhamdulillah, dengan Set Penyusuan Shaklee kerja menyusukan anak, mengepam susu dan membuat kerja rumah menjadi 'senang'. Dalam diam-diam makin ramai ibu yang telah percaya akan kehebatan Set Penyusuan Shaklee nie. Takkan nak tengok je ibu-ibu lain berjaya menyusukan anak, kita sendiri pun mestilah mahu menyusukan anak kan, jika boleh hingga usia 2 tahun.

Kenapa ibu2 lain diluar sana memilih set hot bajet penyusuan shaklee ni??

✏ ESP + Alfalfa = Breast cepat bengkak lepas ambik 2 bnda ni.. Ramai yang terpaksa kurangkan dose sb xtahan ngan bengkak susu(berketul2) kalo anak terlewat menyusu.
✏ ESP + Alfalfa = Membuatkan susu jadi lebih pekat, hasilnya anak cepat kenyang n kurang meragam.
✏ ESP + Alfalfa = Meningkatkan penghasilan susu ibu, so dah boleh la kumpul stok susu dah.
✏ ESP + Alfalfa = Mengurangkan berat badan.. mmg best!! sbb esp memberi rasa kenyang lebih lama & alfalfa membantu menyah toksin.
✏ ESP + Alfalfa = Mencantikkan kulit. Kulit jadi halus dan gebu. Dan ramai yg perasan, kulit anak juga turut putih bersih dan cantik
✏ ESP + Alfalfa = Membuatkan ibu lebih cergas bertenaga, kurang letih dan mengantuk disiang hari. Dan juga tiada lagi masalah keputihan yg melanda.

Anda juga nak jadi ibu2 yang lain? Tak rugi pun.. HARGA?? Dah nama pun set bajet, mesti la murah..

Sempena cuti sekolah dan hujung tahun ni..saya nak buat year end sale untuk set budget ni..

Memang super murah !!!!!!!!!!!
Rugi tak grab sekarang !!!!

Berminat? Hubungi saya SEKARANG!!!

☆ Rohaida
☆ Shaklee ID 886741
☆ PM Inbox @ SMS @ WHATSAPP 016.5210225
☆ Blog www.aaisyahealthnbeauty.blogspot.com
☆ http://www.facebook.com/rohaida.ahmadazraai

Tonik Ajaib VIVIX Penawar Segala Penyakit


Hari ni saya nak share info mengenai VIVIX Shaklee..Ape itu VIVIX??? Bagaimana ia bertindakbalas???


Ni dia rupa nya VIVIX yang dikatakan " TONIK AJAIB" tu..
Macam sirap je..rasa masam2 manis..




APE ITU VIVIX

Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi  polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ungu. 




Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Vivix Shaklee merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. 

Apakah kehebatan Vivix Shaklee?

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)



Kebaikan Vivix Shaklee

* Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan
* Memelihara keseluruhan kesihatan
* Anti oksida yang sangat baik - awet muda
* Membantu anda merasa lebih bertenaga
* Mengurangkan risiko kanser
* Membantu pesakit diabetic
* Menguatkan sistem imun

Masih tak percaya bahawa Vivix ni power?

Jom kita lihat testimoni di bawah ini...

TESTIMONI 1 :- Pengidap kencing manis , penglihatan kembali pulih...


TESTIMONI 2 :- Penyakit 3 serangkai (Kencing Manis, darah tinggi, sakit lutut dan asma mengalami perubahan mendadak


TESTIMONI 3:- Minor STROKE



TESTIMONI 4 :- Resdung


Sempena BULAN NOV ni..jom dapatkan VIVIX dengan harga OFFER..

BUY 6 FREE 1, Free postage, Free Ahli, Cash rebate lagi RM 200 lebih

Nak cuba 1 je pun boleh dapat harga OFFER roger je saya ek..



Inginkan konsultasi percuma hubungi saya

Rohaida
016-5210225
www.aaisyahealthnbeauty.blogspot.com
Shaklee independent Distributor

Kurus Cara Mudah dan Selamat Dengan Cinch Shake Mix Shaklee

Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee



Setiap kali anda minum Shaklee Cinch, anda akan mendapat 24 gram protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. Cinch dicadangkan diambil bersama dengan 1 sudu Shaklee Energizing Soy Protein. Ini penting kerana protin digunakan untuk membina otot, dan ototlah menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protin juga boleh menahan kelaparan, yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan. Tidak lupa juga kepada Leucine yang merupakan nutrisi penting dalam Cinch untuk keperluan tubuh. Cinch ni terdapat dalam tiga perisa yang sedap yang buatkan anda excited dan teringat2 nak minum nya tau..

Faedah Utama Cinch Shake Mix Shaklee

Cinch memberi faedah seperti mengambil makanan, tetapi rasanya seperti menikmati pencuci mulut. Antara faedah utama Cinch Shake Mix Shaklee ialah:


  • Indeks glisemik - 22, sesuai untuk penghidap kencing manis.
  • Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine asid amino.
  • Diperkasa dengan leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan.
  • 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa puas dan kenyang.
  • Tinggi kandungan serat - 6gm serat setiap hidangan
  • Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting.
  • Penggunaan soya bebas GMO
  • Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis.

Kesan Leucine Terhadap Pelangsingan Ataupun Weight Lost

Oleh kerana leucine mengawal kadar gula dalam darah dan peningkatan gula dalam darah dikaitkan dengan peningkatan berat badan, para pengkaji sangat berminat dengan leucine sebagai pembantu dalam penurunan berat badan. Dalam satu kajian pada tahun 2006 yang diterbitkan dalam 'Journal of Nutrition', leucine yang diambil bersama protin dan karbohidrat adalah sangat efektif dalam merawat obesiti. Dalam satu lagi kajian pada tahun 2006 yang diterbitkan dalam 'The American Journal of Clinical Nutrition', merumuskan kerjasama antara leucine, protin dan karbohidrat merangsang perkembangan otot pada orang dewasa dan lelaki berusia.

Untuk keterangan lebih lanjut mengenai pengambilan vitamin dan supplemen shaklee anda boleh hubungi saya  ek :)

Rohaida 
SID 886741
PM: http://www.facebook.com/messages/natural.vitas.shoppe
Blog: www.aaisyahealthnbeauty.blogspot.com
Call/SMS/WhatsApp: 016-5210225


.


Tips banyakkan susu ibu secara semulajadi

Rata2 sekarang dah kenal produk shaklee..dan sebut je ESP ni semua dah tau tambah2 lagi ibu2 yang menyusukan anak..sebab ESP ni salah satu supplemen bantu tingkatkan pengeluaran susu..

Macamane ESP membantu menghasilkan susuibu???
==========================================

Protein adalah binaan asas sel dan tisu badan kita. gabungan sel akan membentuk tisu, dari tisu membentuk organ dan seterusnya sistem badan kita.  Komposisi utama dalam susu ibu ialah protein diikuti kalsium dan zat-zat lain. Protein ini diperlukan untuk membina sel dan membaiki tisu yang rosak.


Apabila kita mengamalkan soya dalam diet harian kita terutamanya wanita ianya mampu meningkatkan tahap kolestrol iaitu LDL atau tahap kolestrol jahat (bad cholestrol level) yang boleh mengurangkan risiko menghidap penyakit jantung.

Pengambilan ESP boleh membantu penghasilan susu dengan cepat. Ini kerana ia memenuhi keperluan protein yang diperlukan untuk penghasilan susu ibu. walaubagaimanapun, pengambilan ESP adalah lebih BERKESAN jika diambil bersama dengan vitamin lain atau lebih dikenali dengan "Set Penyusuan".

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan dan ingin kan konsultasi..dont shy2 contact je aida..k :)

Inilah rupanya ESP ni..dia dalam bentuk serbuk macam susu tu dengan perasa vanilla..sedap tau leh dicampurkan dengan ape2 minuman yang kita suka untuk buatkan ia lebih sedap dan marvellouss..ni gambar ESP yang dibancuh original jer..

Sedap tau..Nak cuba ??? Jom dapatkan dengan saya..







Rohaida
Call/SMS/Whatsapp 0165210225
SID886741
Fb Natural Vita's Shoppe.

Ape kelebihan Kolagen Shaklee

Salam uolls..memandangkan bulan ni OFFER Shaklee Kolagen saya nak wat entri sikit tentang kelebihan Shaklee Collagen Powder ni kan..

Meh baca serba sikit info mengenai Kolagen ni...


Panduan Memilih Kolagen Terbaik

1) Pastikan anda memilih kolagen dalam bentuk makan (cecair) untuk memudahkan serapankedalam tubuh berbanding memilih dalam bentuk suntikan

2) Pilih saiz nya 1000 dalton kebawah, kerana saiz ni adalah plg optimum diserap oleh sel..maka setiap kolagen yg diambil 100% diserap dan bagi effect yang paling cepat sekali.

3) Pastikan kolagen yang diambil mempunyai emolient yang unggul yang boleh kunci kelembapan berpanjangan

4) Pastikan ia mempunyai antioksidan yang tinggi..untuk mengurangkan kesan anti -penuaan..

5) Pastikan Kolagen tu mempunyai B- complex untuk membantu pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.

6) Kolagen memang sangat penting untuk kecantikan kulit, tapi pastikan juga ia mengandungi glucosamine untuk kesihatan sendi

7) Pastikan ia selamat dan tak bertoksin..


Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder? 

Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.

Collagen Powder Shaklee terbukti berkesan untuk:

- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Justeru itu,kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder ni

ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara

Tapi yang best nya kolagen shaklee sangat2 cepat berkesan..setanding dengan harga nya.

Nak tengok testimoni nya:

Kulit cerah berseri..semakin glowing2 dengan tak sampai 1 kotak lagi tau..





Tak percaya..cuba dulu baru tahu tau..

Berminat untuk mencuba anda boleh hubungi saya..

SPECIAL OFFER bulan OKTOBER

BUY 6 FREE 1

Jimat hebat..apa anda akan dapat lagi..

Free keahlian RM 65
Free sekotak berharga RM 298
Free cash bonus lagi RM 114
Free postage lagi tuu..

Sape tak nak grab kan..buat stok @ leh share ngn member 

JIKA ANDA RASA BERAT SANGAT...INGIN MENCUBA 1 DULU anda masih lagi berpeluang untuk dapat harga special..

CALL/WHATSAPP/SMS

Rohaida
SID 886741
0165210225



Petua Kekal Muda Jagalah Kulit Wajah




Selain itu beberapa perubahan pada boleh dilihat termasuklah tekstur dan keanjalan kulit mula menurun. Kulit juga lebih kasar dan penghasilan kolagen juga turut berkurangan. Selain faktor usia, aktiviti dan pencemaran juga turut mempengaruhi berlakunya proses penuaan lebih cepat. Tekanan atau stres ditambah pula dengan gaya hidup yang kurang sihat menyebabkan kulit mulai kusam, kering dan sebagainya. Untuk memelihara kulit wajah, anda perlu menitikberatkan soal penjagaan kulit wajah.
 
Rawatan pagi dan malam
Kulit wajah yang bersih mampu menyerap nutrisi lebih maksima. Cuci bersih wajah dengan menggunakan air suam. Pastikan anda memilih pencuci muka yang  sesuai dengan kulit wajah. Bagi anda yang memakai solekan, pastikan anda mencuci bersih wajah. Untuk menanggalkan sisa-sisa solekan dan kotoran dengan  baik, apa kata gunakan berus wajah yang lembut. Urutan halus dari berus wajah ini juga dapat membantu melancarkan peredaran darah pada wajah. Setelah itu, lap dengan tuala bersih. Pastikan tuala wajah di tukar secara berkala untuk mengelakkan bakteria. Akhir sekali, semburkan penyegar atau toner untuk mendapatkan hasil yang lebih maksima sebelum menyapu serum dan juga pelembap. Setelah mencuci wajah dengan pembersih, pakai serum sebelum menyapu pelembap yang sesuai untuk kulit anda. Kemudian barulah disapu krim pelindung cahaya matahari. Begitu juga dengan malam hari. Gunakan krim malam dan juga krim mata.Kandungan yang terdapat di dalam mata membantu memperbaiki dan melindungi kulit sekitar terutama bagi yang sensitif dan cenderung untuk berlakunya garis-garis halus. Bagi anda yang berusia 30-an, gunakan krim yang mengandungi anti kedutan terutama di bahagian hujung mata, dahi dan bahagian tepi bibir. Membersihkan wajah tidak sekadar mencuci wajah dan menyapu pelembap. Sebaliknya, ia perlu di tambah dengan rawatan ekstra untuk mendapatkan hasil yang memuaskan. Antaranya termasuklah bertemu dengan pakar atau doktor kulit sekiranya wajah anda mengalami sebarang masalah.
 
Produk anti penuaan
Penggunaan produk anti penuaan perlulah dimulakan sejak awal, sekurang-kurangnya apabila usia sudah memasuki awal 20-an. Selain penggunaan produk pencuci muka, pelembap dan juga krim pelindung cahaya matahari, susuli rawatan kulit wajah dengan penggunaan produk seperti serum, krim malam dan krim mata.
Sebaiknya, pilih produk rawatan anti penuaan yang sesuai untuk usia anda. Ini kerana, bahan yang terdapat di dalamnya dapat membantu melambatkan proses penuaan. Dalam masa yang sama, jangan abaikan pola makan yang sihat selain mempraktikkan gaya hidup yang sihat.
 
Rutin senaman
Bagi mendapatkan tubuh yang segar dan bertenaga selain menjaga bentuk badan, lakukan senaman sekurang-kurangnya tiga kali seminggu selama 30-60 minit. Selain itu, ia juga baik untuk jantung. Bagi anda yang tiada masa untuk bersenam, apa kata cuba gerakan ringan dan mudah dilakukan. Ketika bangun pagi, berjalanlah mengelilingi rumah sekurang-kurangnya 15 minit. Ini membolehkan tubuh terasa lebih segar. Setelah itu, disusuli dengan senaman ringan atau tambahkan senaman lantai yang ringan dan ringkas. Ketika di pejabat rehatlah seketika sekurang-kurangnya 5-10 minit ketika sibuk bekerja. Bangun dari tempat duduk dan hirup udara segar. Regangkan badan dan atur pernafasan sambil memejamkan mata untuk seketika. Ini membolehkan wajah terasa lebih segar dan tubuh lebih relaks. Tekanan kerja dan persekitaran menyebabkan terasa stres sekali gus membuatkan otot-otot wajah menjadi tegang dan ini mudah menimbulkan kedutan terutama di bahagian dahi selain membuatkan wajah kelihatan lebih tua. Justeru, elakkan dari terlalu stres dan berfikiran positif. Ini akan membantu mendapatkan wajah lebih segar dan awet muda berbanding mereka yang banyak berfikir. Lakukan senaman wajah dengan mengunyah makanan lebih lama dan perlahan-lahan. Gerakan otot ini bagus untuk menjaga metabolisme tubuh dan juga baik untuk penghadaman. Ini kerana mengunyah lebih lama akan membantu usus mencerna makanan lebih cepat dan tubuh akan terasa lebih kenyang berbanding jika anda makan secara terburu-buru. 
 
Rehat yang berkualiti
Jaga kualiti tidur anda untuk membolehkan tubuh berehat selain memproses dan memperbaiki sel di dalam badan. Justeru, tidur sekurang-kurangnya 6-7 jam sehari. Jangan biarkan otak tidur di dalam keadaan stres. Pastikan anda tidur tanpa gangguan dari bunyi telefon, buku dan televisyen. Jangan jadikan tempat tidur anda ruang untuk membuat kerja. Bilik tidur harus lah zon yang selesa dan jika mahu menempatkan televisyen di dalam bilik, pastikan anda tidak membukanya kerana ia boleh menyebabkan anda tidak jadi tidur. Nyalakan lampu malap atau gunakan cahaya dari luar sudah memadai kerana tidur di dalam keadaan gelap akan membantu tubuh menghasilkan hormon yang baik untuk pertahanan tubuh sekali gus menjaga sel tubuh dari rosak. Hindari minum terlalu banyak air sebelum tidur kerana ia akan menyebabkan anda terjaga di tengah malam untuk ke tandas sekali gus mengganggu masa tidur anda. 
 
Khasiat air putih
Jangan sesekali meninggalkan pengambilan air putih dalam rutin harian anda. Ini kerana, air putih yang mengandungi hidrogen, oksigen dan mineral mampu membantu melancarkan peredaran darah, membuang kotoran dan toksin di dalam tubuh sekali gus dapat membantu menjaga kelembapan kulit. Selain itu, kekurangan air menyebabkan kulit mudah kering dan ini menyebabkan kulit anda tampak lebih kusam dan mempercepatkan proses penuaan jika dibandingkan dengan kulit yang terpelihara kelembapannya.
 
Pengambilan vitamin
Kandungan vitamin yang terdapat di dalam sayur-sayuran misalnya dapat membantu melindungi dan memperbaiki sel-sel tubuh untuk awet muda. Justeru, pastikan anda memasukkan sekali buah dan sayur sekurang-kurangnya tiga kali sehari. Contohnya, pilih buah yang kaya dengan serat dan vitamin A, C dan E untuk mendapatkan kulit yang sihat dan awet muda. Manakala Vitamin C yang terdapat di dalam jambu batu, strawberi mahupun brokoli dikatakan dapat membantu untuk antioksida. 
 
Masker wajah
Selain penggunaan produk kecantikan, anda juga boleh menggunakan bahan-bahan semula jadi sebagai benteng dalam memelihara kulit wajah. Antaranya penggunaan telur putih yang dicampurkan dengan limau nipis dan diadun sebati. Penggunaan putih telur dapat membantu mengencangkan kulit selain membantu mengecilkan liang-liang roma. Kandungan protein di dalam telur juga boleh membantu melembapkan kulit serta mempercepatkan proses regenerasi. Manakala limau nipis pula kaya dengan vitamin C yang berfungsi sebagai antioksida untuk membantu melawan penuaan. Sebaiknya, lakukan masker ini sekurang-kurangnya seminggu sekali untuk hasil yang lebih maksima.
 
Cantik di hati:
Jika semua yang kita kehendaki terus kita miliki dari mana kita belajar ikhlas.
Jika semua yang kita impikan segera terwujud dari mana kita belajar sabar.
Jika setiap doa kita terus dikabulkan bagaimana kita dapat belajar ikhtiar.
Jika hidup kita selalu bahagia bagaimana kita dapat kenal Allah lebih dekat.
Yakinilah dan percaya segala ketentuan-Nya adalah terbaik untuk kita.

Sumber : Mingguan Wanita

Sukar nak konsisten ambil sayur2 dan buahan, anda boleh ambil supplemen tambahan untuk kecantikan kulit wajah dalaman dan luaran.

Saya suggestkan anda ambil :

1) Vitamin E
2) B complex
3) Vitamin C

Jika mempunyai budget yang lebih dan untuk kesan yang menakjubkan leh tambah dengan Shaklee Collagen Powder..

Ape yang best nya produk shaklee ni semua dari bahan semulajadi..jadi ianya selamat jika diambil berterusan dan terjamin berkesan.

Inginkan konsultasi leh hubungi saya.

Rohaida
0165210225
SID886741
Fb Natural Vita's Shoppe.

Sukar Hamil : Keputihan Penyebab Ketidaksuburan





Keputihan berlebihan yang dikategorikan tidak normal boleh menjejaskan kesuburan wanita sehingga merumitkan kehamilan. Oleh sebab itu, jika anda sedang merancang untuk hamil, cubalah untuk tidak meremehkan masalah 
keputihan..

Inginkan konsultasi supplemen bantu rawat keputihan dan bantu untuk hamil dengan cepat????

ALFALFA + GLA Complex



Alfalfa terbukti berkesan merawat keputihan..jika anda tak percaya boleh cuba dulu rasa mcmana.

1001 nutrisi alfalfa.

1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
5. Memberi kelegaan semasa haid
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita
13. Membesar dan menegangkan payudara
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
15. Memulihkan urat selepas bersalin
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit
19. Membuang angin dalam badan.

Sekiranya berminat boleh hubungi saya..

Rohaida
0165210225
SID886741
Fb Natural Vita's Shoppe

Tips Banyakkan Susu Ibu

Ramai ibu yang mencari2 cara terbaik nak banyakkan dan tambah susu ibu, terutama bila susu badan dah kurang dari biasa, tatkala ibu dah mula bekerja.

Konsep utama dalam memperbanyakkan susu ibu adalah:

PENGELUARAN berkadar terus dengan KEPERLUAN

Apakah yang dimaksudkan dengan pengeluaran berkadar langsung dengan keperluan? Atau supply vs demand?

Ia bermakna susu yang dihasilkan oleh ibu berkadaran dengan susu yang diperlukan oleh anak atau bayi yang disusukan.

Bayi minum banyak, maka susu badan yang dihasilkan adalah banyak.


Jadi untuk mendapatkan susu yang banyak  ibu kena BANYAKKAN PERMINTAAN terhadap susu ibu.

1. Melalui hisapan bayi ==> Kerapkan Menyusu terutama di awal kelahiran

2. Mengepam ==> samada gunakan pam susu atau pun menggunakan tangan (teknik Marmet)

Bagaimana dengan makanan tambah susu, milk booster, pil tambah susu semua tu? Adakah tak berkesan?

Ibu harus tahu, konsep penyusuan seperti di atas adalah mutlak. Walau bagaimana bagus pun milk booster yang ibu telan, ibu perlu mengepam dan menyusukan secara konsisten untuk mendapatkan susu yang banyak.

Milk booster yang terbaik adalah yang membekalkan nutrisi buat ibu secara keseluruhan, dengan kata lain bukan sekadar ‘mengaktifkan hormon penyusuan’ tapi menjadikan tubuh ibu ‘fit’ untuk menyusukan dan menjaga anak di samping menjalankan aktiviti harian dengan tenang dan gembira.

Ibu juga perlu berada dalam keadaan tenang dan gembira agar hormon oxytocin yang bertindak mengeluarkan susu dari payudara ibu dapat dirembes dengan baik.

Jadi ibu memerlukan bukan saja pemakanan dengan nutrisi seimbang malah mengandungi semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuhnya dan mood-nya. Tahukah anda mood juga boleh dipengaruhi oleh pemakanan?

Makanlah makanan seimbang, halal, penuh nilai nutrisi dan lengkap untuk keperluan tubuh.

Untuk dapatkan supplemen yang lengkap dan selamat untuk penyusuan bayi anda serta milk booster,
saya galakkan anda ambil Set Penyusuan 3M Shaklee..

Ape Set Penyusuan 3M tu????

Set ni digalakkan diambil oleh ibu2 yang mempunyai masalah penyusuan, ibu2 yanag susu semakin merudum, ibu2 yang ingin megumpul stok, ibu2 yang inginkan kesihatan ibu dan bayi.

Set 3M ni terdiri daripada

1) Vitalea
2) Bcomplex
3) Alfalfa
4) Vitamin C
5) ESP (Energy Soy Protein)
6) Ostematrix

Anda leh refer sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk Set 3M.



Sekiranya inginkan keterangan lebih lanjut..inginkan konsultasi set mana yang sesuai untuk anda..jangan segan silu anda boleh hubungi saya..saya berikan juga tips2 banyakkan susu . Jom dapatkan produk shaklee dengan saya sekarang..

Rohaida
Shaklee Independent Distributor (886741)
Call/SmS/Whatsapp0165210225
Fb Natural Vita's Shoppe

Tips nak susu melimpah ruah...






1.Tambah masa dan kekerapan

Asas utama dalam penyusuan susu ibu adalah DEMAND&SUPPLY.Lebih kerap penyusuan dan pump,lebih banyak susu dihasilkan.Ambil masa pump pada waktu malam kerana hormon prolaktin tinggi ketika ini.Ambil masa pump setiap kali bangun tidur.Waktu mengpam mestilah konsisten setiap 2-3jam kerana ini melatih badan anda untuk menghasilkan susu pada masa yang ditetapkan.Buat jadual perahan dan catatkan hasil perahan anda setiap kali selepas pump,supaya anda melihat perubahannya.

2.Minum Air Kosong Yang Mencukupi
  *Amalkan minum air kosong setiap kali semasa atau selepas menyusu.Target minimum 3 liter sehari ya,atau minum lebih pun lagi bagus.

3.Pemakanan Yang Seimbang
*Susu lebih banyak dihasilkan ketika anda kenyang berbanding ketika lapar.Jangan tinggalkan sarapan pagi,jika anda sedang menurunkan berat badan.makan dalam kuantiti yang sedikit tapi kerap supaya badan anda mendapat kalori yang diperlukan untuk menghasilkan susu.

4.Ambil makanan yang bersifat penggalak susu/makanan yang paling anda suka.
*Amalkan halba,alfalfa,oats,lobak putih,longan kering,kurma.soya,sawi,pucuk ubi dan sebagainya.Namun keberkesanannya mengikut individu.

5.Pengambilan Supplement
*Ramai ibu yang gagal mengamalkan diet seimbang.Kekurangan nutrisi penting boleh mengganggu penyusuan.Apatah lagi ramai yang berdiet,ambil perancang dan sebagainya.Jadi pengambilan suplemen shaklee adalah altenatif yang boleh membantu anda.

Proses penyusuan sememangnya satu proses semulajadi.Namun,ia boleh terganggu sekiranya ibu tidak mempunyai pengetahuan mengenai proses susu ibu.Jika anda berazam menyusukan anak,dapatkan seberapa banyak ilmu tentang penyusuan susu ibu sejak mengandung lagi.Ilmu adalah penting bagi membantu anda proses penyusuan yang lancar.

Ingatlah bahawa asas penyusuan adalah SUPPLY& DEMAND.Semakin kerap anda menyusukan atau pump,semakin banyak susu dihasilkan.Pump murah atau mahal tidak menjadi persoalan.Tapi soalannya adakah anda cukup berdisiplin,konsisten dan sanggup mengerah tenaga dan masa untuk pump buat si kecil.Selain itu sentiasala yakin dan positif bahawa SUSU SAYA BANYAK' dan sentiasa berdoa minta dimurahkan rezeki anak...

Selamat mencuba!!!

Hubungi saya jika anda ingin consume supplemen shaklee.

Rohaida
0165210225
Fb Natural Vita's Shoppe.

Penawar Diebetes

BEBAS DIEBETES DENGAN VIVIX SHAKLEE
==================================

Macam mana Vivix ni boleh membantu pesakit2 kronik seperti diabetes,sakit jantung,arthritis,gout dan banyak lagi.. Kalau secara ringkasnya, sebahagian besar penyakit berpunca dari kerosakan sel (struktur asas tubuh kita). Contoh kanser bermula dari sel yang tidak normal berkembang dan merebak dengan cepat. Diabetes pula lazimnya terjadi disebabkan rintangan insulin dimana membran sel telah rosak menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap insulin.

Apabila binaan asas dalam tubuh rosak, atau tidak normal, inilah punca badan kita sakit..bayangkan kalau rumah kita, tiang2, atau foundation nya retak, rosak, dah pasti rumah kita tak lagi selamat untuk diduduki kan? Sama lah juga dengan badan kita.

Vivix membaik pulih sel dengan 4 mekanisme:

1. Kerosakan DNA

Setiap hari, setiap sel dalam badan anda dihujani oleh sehingga satu juta “penyerang hendap” yang boleh merosakkan DNA. Serangan ini boleh merosakkan pangkalan data genetik sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan panjang umur.

Vivix bahan-bahan yang membantu melindungi dan membaiki DNA selular.

2. Pengawal selia genetik

Pengawal selia genetik menyumbang kepada kemerosotan selular yang berkaitan dengan usia.
Dalam satu kejayaan utama, satu kajian klinikal baru-baru ini menunjukkan bahawa bahan-bahan vivix mengaktifkan pengatur utama genetik yang membantu menolak penuaan selular.

3. Penurunan pengeluaran tenaga selular

Mithochondria dalam sel-sel kita mencipta tenaga yang kita tidak boleh hidup tanpa. Sebagai penurunan kecekapan mithochondrial, penurunan fungsi sel.

Bahan-bahan vivix menggalakkan biogenesis mitokondria,

4. Pengumpulan protein AGE

Pengumpulan lebihan “Advanced Glycation End” produk (AGE) boleh menyebabkan kerosakan selular yang boleh berkompromi Intergriti dan panjang umur sel.

Bahan-bahan Vivix adalah 10x lebih berkuasa daripada resveratrol pada AGE yang membantu memperlahankan pembentukan protein.
Bahan2 dalam vivix seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi..Sebab itulah, VIVIX mampu membantu pesakit2 diabetes, jantung dan banyak lagi.


TESTIMONI PENGGUNA VIVIX






Inginkan konsultasi boleh hubungi saya.

Rohaida
0165210225
www.aaisyahealthnbeauty.blogspot.com
Ur Shaklee Independent Distributor

Rahsia Bantu Hamil

Anda SUKAR HAMIL?? Dapatkan PENYELESAIAN nya SEKARANG ....

Ramai yang telah mendirikan rumahtangga namun belum dikurniakan zuriat sendiri. Kenapa ini berlaku???

Mengikut Kajian oleh Havard Medical School tahap kesuburan seseorang boleh ditingkatkan dengan pengambilan vitamin dan mineral tertentu

Jom kita tengok apa yang terkandung dalam SET COMBO KESUBURAN ini :-

GLA COMPLEX SHAKLEE

1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
   # Wanita PERIOD TAK TERATUR
   # Wanita yang PERIOD HEAVY FLOW atau SEDIKIT
   # Wanita yang PUTUS HAID
   # Wanita yang sering LEWAT DATANG HAID
   # Wanita yang SENGGUGUT

2.  Membantu meningkatkan kesuburan (menghasilkan cecair serviks)– trying to conceive baby!
3.  Membantu sperma hidup lebih lama (5hari)dalam tiub fallopio & memudahkan berenang terus ke fallopio
4.  Melegakan PMS (sindrom pra-haid/senggugut) – abdominal pain, breast pain
5.  Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri bagi mengelak risiko keguguran
6.  Menguatkan imuniti tubuh
7.  Untuk fungsi saraf

 VITAMIN E

1. Meningkatkan kualiti sperma
2. Meningkatkan "sperm count"
3. Digunakan secara meluas terutamanya dalam rawatan kesuburan
4. Membantu dalam masalah "mati pucuk"

5. Membantu meningkatkan libido (keinginan seks)
6. Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
7. Mengurangkan risiko keguguran ketika hamil bagi wanita.
8. Menyelesaikan masalah kelesuan.
9. Merendahkan kadar kolesterol.
10. Membantu mencegah kanser.

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
5. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
6. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
7. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
8. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
9. Meningkatkan stamina seorang suami

 ZINC COMPLEX

1. Menghasilkan sperma yang lebih berkualiti & sihat
2. Membantu memekatkan air mani
3. Meningkatkan jumlah sperma
4. Meningkatkan keaktifan sperma (motility sperm)
5.Membantu melindungi sperma dalam menentang bakteria dalam vagina.
6.Mencegah dari kemandulan
7 Meningkatkan fungsi organ seksual

Cara order

SMS/WHATSAPP 0165210225 atau PM Rohaida Ahmad Azra'ai http://www.fb.com/messages/NaturalVitashoppe


Jom tengok testimoni yang dah BERJAYA HAMIL..

1. Sebelum ni pengguna mempunyai hormon yang tak stabil..alhamdullilah hamil setelah 2 bulan pengambilan.
    Tahniah kepada pengguna ni.



2. Pengguna mempunyai masalah cyst..alhamdullilah cuba dengan set kesuburan.



3. Alhamdullillah hamil setelah 2 kali keguguran dan mencuba berbagai produk kesuburan. Akhirnya bertemu set kesuburan shaklee dan kini hamil.





Ni dia rupa set kesuburan tu ek..sekiranya anda ingin berusaha untuk hamil..cubalah dengan pengambilan supplemen ni..insyaallah, setiap usaha tu pasti ade ganjaran nya dan disamping berdoa memohon rezeki pada allah.





Anda boleh hubungi saya untuk keterangan lebih lanjut.

Rohaida
SID 886741
SMS/CALL/Whatsapp 0165210225
Fb page Natural Vita's Shoppe

Untuk special price leh roger..free consultation, free postage, free gift dan akn di "add " ke group ekslusif.

ANDA TIDAK PERLU AMBIL SUPPLEMEN JIKA..



Adakah anda minum 3 gelas susu rendah lemak setiap hari?
Adakah anda makan serat (fiber) setiap hari?
Adakah anda makan ikan sekurang-kurangnya 2 kali seminggu?Adakah anda makan 4 hidangan sayuran hijau setiap hari?
Adakah anda makan 2 hidangan buah-buahan setiap hari?
Adakah anda mengawal pengambilan makanan berlemak dan manis setiap hari?
Adakah anda mengawal berat badan yang ideal tanpa berdiat?
Jika jawapan di atas mengatakan TIDAK…. Anda berPOTENSI kekurangan vitamin dalam badan anda!


Apa itu Suplemen?

Suplemen bukanlah ubat. Ia adalah makanan tambahan untuk menambahkan kadar kesihatan individu. Pengambilannya digalakkan kerana tiada sebarang penemuan yang menunjukkan suplemen merbahaya untuk kesihatan.

Suplemen boleh diamalkan dalam jangka masa yang panjang tanpa memberi kesan kepada tubuh anda. Kebanyakan produk suplemen berasaskan tumbuhan semula jadi. Selain untuk kesihatan, suplemen dapat membantu seseorang kekal cergas sepanjang hari dan mencantikkan kulit.

Jika anda memerlukan suplemen kami mencadangkan Suplemen dari SHAKLEE.Kerana ianya semulajadi dan selamat.

Berminat?

Boleh hubungi saya

Rohaida
Pengedar Sah Shaklee
ID 886741
Call/SMS/ Whatsapp 0165210225
Fb Natural Vita's Shoppe

Nak kurus cara mudah tapi selamat??


NAK KURUS??? Ha berlambak2 produk dipasaran turun 5kg seminggu la... Nak KURUS dalam 2 hari la..tapi awas ek..jangan silap ambik produk yang merbahaya kesihatan tau dan ada yang tiada kelulusan lagi. Ni saya nak rekomen cara nak kurus cara selamat dan semulajadi..

Supplemen ni bantu anda kurangkan berat badan secara perlahan dan selamat tau..

Cinch shake
Lecithin
Alfalfa

Memang gabungan terhebat!!

Cinch shake ni  kaya dengan Leusine bertindak untuk bina otot dan tingkatkan metabolisma. Terdapat 3 perasa yang sedap2, Cinch Caffe Latte, Cinch Vanila dan Cinch Chocolate.

Lecithin pula bertindak untuk membakar lelemak2 yang degil, makanan berminyak dan kholestrol dengan cepat.

Alfalfa pula bertindak sebagai detox untuk membuang lemak2 yang telah dipecahkan.

Barula betul konsep Bina > Bakar dan > Buang, Baru leh kurus cara selamat tak kesan sampingan dan tak
merbahaya.



Selamat mencuba !!

Berminat nak cuba leh hubungi saya.

Rohaida
SID886741
0165210225
fb Natural Vita's Shoppe

Peluang Ingin Hamil dengan GLA Complex

GLA Complex bantu wanita INGIN HAMIL ::

✔PERIOD TAK TERATUR?
✔PCOS/CYST?
✔MASALAH KESUBURAN?
✔INGIN MENIMANG CAHAYAMATA?
✔SENGGUGUT?
✔MASALAH BERAT BADAN?

GLA (gamma linolenic acid) dapat menurunkan paras kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

1) Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)?

✔ Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

2) Bagaimana GLA Complex membantu wanita yang ingin hamil cepat?

✔GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Lendir ini akan dikeluarkan oleh badan wanita semasa subur yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘bersama’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

✔GLA juga membantu menstabilkan paras hormone estrogen dan progesterone di dalam badan wanita. Haid yang tidak teratur adalah disebabkan paras hormone yang tidak seimbang. Apabila haid tidak teratur, susahlah nak kira waktu subur.

✔ GLA juga membantu dalam mengecutkan CYST/PCOS. CYST/PCOS terjadi berpunca daripada paras hormone estrogen yang berlebihan. GLA membantu menstabilkan paras hormn estrogen dengan merangsang penghasilan hormone progesterone.

✔GLA membantu menguruskan badan.

✔GLA membantu menurunkan paras kolestrol dalam darah dan seimbangkan paras glukosa dalam darah.

WOOOWWWW!!! Banyaknyer kebaikan GLA Complex Shaklee.

Berminat untuk dapatkan GLA Complex Shaklee?

Dapatkan segera dengan saya..

Anda berhak dapat :
✔ Free consultation dari saya
✔ Free gift
✔ Di "add masuk ke group facebook ekslusif shaklee

Anda boleh hubungi saya

Rohaida
SID886741
0165210225
www.aaisyahealthnbeauty.blogspot.com



ESP dan ALFALFA memang kombinasi terbaik!!!

Gandingan terbaik ESP dan ALFALFA

Alfalfa + ESP --> Milk booster untuk ibu menyusu
Alfalfa + ESP --> Slimming,kawal berat badan dan detox
Alfalfa + ESP --> Kulit cantik,bebas jerawat dan jeragat
Alfalfa + ESP --> Keputihan tiada
Alfalfa + ESP --> Keanjalan kulit, payudara dan punggung
Alfalfa + ESP --> Keintiman
Alfalfa + ESP --> Tenaga berpanjangan



wah banyaknya kelebihan ESP dan ALFALFA ni !!! sebab tu selalu out of stok je..nak cuba roger saya ek

Rohaida Ahmad Azra'ai
0165210225
Shaklee Indenpendent Distributor 886741
www.aaisyahealth.beauty.blogspot.com

Petua banyakkan susu badan


Terdapat beberapa sebab berlakunya keadaan dimana ibu merasakan susu yang dihasilkan semakin berkurangan. Keadaan ini mungkin disebabkan si ibu tidak memulakan penyusuan awal atau tidak menyusukan bayi dengan kerap. Sekiranya si ibu menyusukan anak secara eksklusif bermula sebaik sahaja bayi dilahirkan, susu akan keluar melimpah-limpah dan payudara sentiasa penuh walaupun baby sedang menyusu, ini kerana semasa baru melahirkan (berpantang), badan ibu belum adjust dgn hormon yg dihasilkan. 

Namun, setelah beberapa bulan, badan ibu sudah adjust sepenuhnya pada hormon dan susu yang dihasilkan akan mengikut keperluan baby, kalau ibu menyusukan anak secara eksklusif dan anak menghisap kedua2 belah payudara, maka susu yg terhasil banyak(walaupun tak sebanyak semasa berpantang). Ada berbagai2 cara untuk menambahkan penghasilan susu badan, antaranya ialah :

1. 
Susukan bayi bila-bila masa dia berasa lapar : Lebih banyak bayi menyusu lebih banyak susu yang akan terhasil.

2. Susukan bayi pada 
kedua-dua belah payudara sehingga bayi itu sendiri yang melepaskan puting setelah dia kekenyangan. Ini akan meransang lebih banyak penghasilan susu.

3. Jarak antara penyusuan mestilah 
tidak melebihi 2 jam. Susukan sekerap yang boleh, berikan bayi peluang untuk menghisap dari payudara untuk merangsang penghasilan susu

4. Jangan lupa untuk 
berasa tenang sewaktu menyusukan bayi. Ini kerana perasaan tertekan atau kurang keyakinan tentang kemampuan untuk menyusukan bayi juga boleh menyebabkan susu berkurangan. Dapatkan rehat yang secukupnya.

5.Dinasihatkan 
tidak memberi bayi makanan lain selain daripada susu badan terlalu awal, seperti makanan tambahan, jus2, air masak atau buah buahan kepada bayi berumur kurang 6 bulan, kerana apabila baby mendapat makanan tambahan, bayi akan kurang menyusu dan ini sekaligus akan mengurangkan penghasilan susu pada ibu.

6. Penghasilan susu juga boleh terjejas akibat pemakanan. Bagi memastikan anda makan dengan betul, anda boleh melakukan perkara-perkara berikut:
~ Ambil hidangan seimbang berpandukan Panduan Piramid Pemakanan.
Banyakkan minum air (digalakkan air Kosong suam) sepanjang hari.

~ Ambillah supplemen/ makanan tambahan jika tubuh anda kerap letih, stress sehingga tidak mampu menghasilkan susu yang mencukupi
~Makan pelbagai jenis makanan yang kaya dengan nutrien.

7. Amalkan surah Al-Baqarah ayat 60 atau surah hujurat dan sapu di kedua belah payudara. Sambil menyusukan, sentiasalah usap rambut bayi, cium bayi.

8. Petua masyarakat kita:

* Cekur Manis 

Cekur manis (atau nama lain pucuk manis) digunakan dalam perubatan tradisional untuk membanyakkan susu ibu. Caranya daun cekur manis yang telah dihancurkan ditampal pada payu dara ibu, dibasuh selepas kering. - Portal herba melur.com

* Kacang Tanah

Kacang tanah mengandungi protin yang tinggi, zat besi, vitamin E, kalsium, vitamin B kompleks dan fosforus. Malah kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari daging, telur dan kacang soya. Ia juga mengandungi asid amino yang tinggi. Bagi menambah kandungan susu badan ibu yang menyusukan bayi, digalakkan mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing. Bagi bayi yang alah terhadap kacang tanah, ibu-ibu dinasihatkan tidak mengamalkan petua ini

* Air Longan

Longan kering biasanya boleh dibeli di pasaraya atau kedai ubat cina. Rebus segenggam longan kering yang telah dibasuh bersih dengan 3 cawan air sehingga kembang. Minum airnya. (Dalam perubatan tradisional Cina, longan dikatakan dapat menenangkan jiwa.)

* Halba dan Jintan Hitam

Terdapat beberapa jenis rempah yang biasa digunakan dalam masakan dapat menambahkan susu badan. Paling popular ialah halba. Halba boleh didapati di kedai runcit mamak atau pasaraya besar. Cuci halba, keringkan, kemudian simpan dalam bekas bertutup. Antara cara yang paling sesuai mengambilnya dengan tidak memudaratkan appendiks ialah dengan merendamkan sesudu halba dalam segelas air panas selama 15 minit. Tapis dan minum airnya sahaja. Jintan hitam (habbatus sauda) juga boleh diambil untuk tujuan dan kaedah yang sama seperti halba

* Bunga Melur

Bunga melur atau nama saintifiknya Jasminum Sambac banyak digunakan dalam perubatan terutamanya dalam perubatan ayurveda oleh masyarakat india. Bagi masyarakat melayu antara kegunaannya ialah untuk menambahkan air susu ibu. Caranya daun bunga melur digiling hingga halus dan ditampal sekeliling payudara diwaktu pagi sebelum mandi. Cuci bersih sebelum menyusukan bayi.

Bagi ibu yang berhasrat memberhentikan susu ibu pula, gunakan daun bunga melur untuk tujuan ini. Caranya, tumbuk lumat daunnya dan ditampal pada payudara. - melur.comLobak putih sangat bagus untuk ibu menyusu. Jika anda menambahkan sotong kering ke dalam sop lobak putih, ia berupaya menambahkan lagi susu badan. Walaupun bersifat sejuk, ia mengandungi banyak vitamin dan mineral. Sumber potassium, folat dan vitamin C yang sangat baik. - soupqueen.blogspot.com

* Lobak Putih

Tidak perlu dimasak dan boleh dimakan begitu saja (mcm mkn ulam!) lobak putih dibuang kulitnya dan dihiris boleh ditambah dgn hirisan bawang besar beserta kicap. atau tambah hirisan bawang beserta garam.

* Pucuk Betik
Air rebusan daun betik muda boleh melancar dan menambahkan susu bagi ibu-ibu yang menyusui bayi mereka dengan susu badan. Rebus beberapa helai daun betik yang sederhana muda. Air rebusan tersebut hendaklah diminum dua hingga tiga kali sehari.

* Tuaman Daun Sirih 

Sapukan sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Kemudian layurkan pada api sehingga layu. Setelah suam, tekapkan pada buah dada. Lakukan setiap hari sehingga susu badan anda banyak

* Jantung Pisang

Jantung pisang bukan sahaja sedap dimakan, ia juga berkesan untuk menambahkan susu badan bagi ibu yang mengalami kekurangan susu badan... Makan dengan dicelur bersama sambal belacan, dibuat kerabu atau dibuat gulai masak lemak cili api.

* Makanan Tinggi CLA

Ibu menyusu yang makan makanan tinggi kandungan conjugated linoleic acid (CLA) boleh meningkatkan kandungan kumpulan asid lemak ini dalam susunya. Asid-asid lemak ini mempunyai pelbagai kebaikan dalam penjagaan kesihatan antaranya kesan anti kanser, anti oksida, pengurangan berat badan dan pengurangan risiko sakit jantung.

Dalam kajian yang didedahkan dalam Jurnal Kajian Pemakanan ini, susu perahan ibu menyusu yang makan biskut diperkaya CLA ini didapati mempunyai kandungan asid lemak lebih 46% berbanding ibu menyusu yang makan biskut biasa. CLA dalam susu ibu mencapai tahap tertingginya selepas 8 ke 28 jam ibu-ibu memakan biskut khas ini.

Kandungan CLA yang tinggi secara semulajadinya terdapat dalam makanan seperti susu, keju, telur, minyak sayuran dan sesetengah jenis daging (ayam, daging lembu dan kambing yang makan rumput - bukan bijirin). Kebanyakan kajian tentang CLA dan kesannya terhadap manusia menggunakan supplement komersial.

* Kurma

Unsur zat besi dan kalsium yang terdapat di dalam buah kurma adalah unsur yang paling tinggi bagi membentuk susu ibu. Bagi Ibu-ibu yang mempunyai masalah kekurangan susu, maka dengan memakannya dapat menggalakkan pertambahan kandungan susu



 Antara makanan yang mungkin menambah penghasilan susu ibu

1. Makanan mengandungi vitamin B seperti kekacang, dal.
2. Jambu batu – makan begitu sahaja.
3. Sawi, kacang panjang, kacang buncis, jagung muda – goreng atau sup.
4. Daun atau pucuk meranti masak lemak putih, tumis air atau goreng.
5. Oat – dijadikan minuman, biskut, bubur atau salutan pada makanan
sebelum dimasak.
6. Madu – gunakan sebagai pemanis dalam minuman, sapuan pada roti atau cicah pada lempeng susu beroat
7. Red raspberry leaves – suplemen dari farmasi
8. Barli – air atau bubur barli.
9. Pucuk manis – masak lemak bersama ubi keledek.
10. Pucuk pegaga – dijadikan ulam atau jus.
11. Daun kucai – goreng bersama tauge dengan tauhu dan tempe.
12. Air soya dan produk soya seperti tauhu, taufufa, tempe
13. Air horlicks
14. Susu, produk tenusu dan pil kalsium (ibu menyusu akan menyalurkan kalsiumnya pd anak yang disusuinya. Ini akan menyebabkan ibu kurang kalsium. - Kalau taknak tulang reput cepat n gigi goyang berderai cepat, mknlah kalsium ya!)
15. Teh hijau jepun
16. Makanan mengandung yis seperti roti, donut, tapai pulut dan sebagainya.
17. Bawang putih mengandungi banyak sulfur yang bagus untuk sendi dan membantu penghasilan susu.
18. Kacang merah : rebus kacang merah tanpa gula. Minum air dan kacangnye sekali.


Sumber : Surijunior

Bagaimana Shaklee membantu anda? Klik sini