B Complex dan Ostematrix boleh atasi migrain

Vitamin B Complex boleh membantu mencegah migrain..


Simptom2 pengidap migrain:

i) Sakit kepala yang kuat dan berdenyut d sebelah kepala

ii) Loya
iii) Muntah
iv) Amat sensitif pada cahaya dan bunyi bising

Ini menyebabkan pengidap itu akan sengsara selama 4 - 72 Jam.


Tahukah anda amalan supplement Vitamin B2, B6, B12 dan asid Folic dapat membantu mengurangkan kekerapan tahap serius dan jangkamasa kesengsaraan yang disebabkan migrain.


Menurut DR.Zubaidi..pengambilan supplemen secara konsisten selama 6 bulan mampu mengurangkan serangan migrain..Migrain tetap akan datang namun kekerapan nya akan berkurangan.Biasanya penderita migrain akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi penderita migrain yang teruk, mereka diberi dos dadah yang agak tinggi agar dapat melalikan sistem badan mereka dari kesakitan yang ditanggung.

Pengambilan ubat-ubatan boleh mendatangkan risiko terhadap kesan jangka panjang kepada kesihatan.

Oleh yang demikian, memilih alternatif dengan pengambilan supplement natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa supplement lebih baik dari ubat? Kerana ia diperbuat daripada bahan makanan, dan merupakan ekstrak daripada makanan2 yang membekalkan nutrient harian. Berbeza dengan ubat yang diformulasikan di makmal daripada jenis dadah dan sebagainya.

Supplement/vitamin cadangan untuk migrain:

B Complex Shaklee

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kena lah jaga makan. begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya. Dan timbangkan tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.


anda juga boleh mencuba bersama ostematrix..

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium.  Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.


Ingin mengetahui lebih lanjut hubungi saya..@ PM inbox saya;

Rohaida Ahmad Azraai
ID 886741
0165210225
FB Page : Natural Vita's Shoppe
Email : aaisyahealthnbeauty@gmail.com

No comments:

Post a Comment